Exista doua metode de transmitere a semnalelor UHD necompresate utilizand infrastructurile SDI si IP existente. Acestea folosiesc 4 legaturi HD-SDI care poarta denumirea de Quad-Link. Fiecare din legaturi transmite un semnal avand rezolutia 1920x1080p care reprezinta un sfert din rezolutia imaginii UHD.

Cele doua metode de transmisie poarta urmatoarele denumiri:
- SQD (Square Division Quad);
- 2SI (2 Sample Interleave);
SqD
Metoda SQD aloca fiecarui semnal HD o patrime din imaginea originala. Sub-imaginile sunt aliniate de la stanga la dreapta si de sus in jos.

Avantaje:
- este usor de verificat care sub-imagine lipseste in cazul intreruperii uneia dintre cele 4 legaturi (SDI);

Dezavantaje:
-datorita faptului ca imaginea este alcatuita din 4 sub-imagini independente, pentru alcatuirea unui frame este necesara primirea si procesarea celor 4 canale implicand utilizarea unui frame buffer care introduce o intarziere suplimentara a semnalului (mai mare sau egala cu durata unui cadru).

 

2SIMetoda 2SI formeaza o imagine de rezolutie 4K utilizand intercalarea de esantioane din cele 4 canale, fiecare canal continand informatie din intreaga imagine. Astfel fiecare semnal HD contine intreaga imagine dar la 1/4 din rezolutia semnalului UHD.


Avantaje:
- intreaga imagine poate fi obtinuta dintr-un singur semnal, chiar daca sub-imaginea are un sfert din rezolutie; lipsa unuia dintre link-uri nu va afecta decat rezolutia acesteia, imaginea fiind afisata in continuare in intregime;
- este suficienta utilizarea unuia din cele 4 link-uri pentru a previziona imaginea (in comparatie cu metoda SQD la care trebuie vizualizate toate cele 4 link-uri);
- timpul de procesare pentru formarea imaginii 4K este mai scurt nefiind necesar un frame buffer – rezultand o latenta scazuta a semnalului (sensibil mai mica decat durata unui cadru);

In cazul ambelor metode intarzierea semnalului se va manifesta atat la achizitia imaginii (camera video) cat si la afisare (monitor video).
Abordarea 2SI ofera o flexibilitate mai mare decat metoda SQD si de aceea va fi mai usor de implementat si utilizat in industria de broadcast.