In fiecare an in aplicatiile de productie video si televiziune dimensiunea/capacitatea storage-ului on-line creste semnificativ datorita reducerii preturilor pentru discuri HDD/SSD.

In acest context devine din ce in ce mai necesara existenta unui mecanism de protectie al contentului existent pe spatiul de stocare principal (storage online) astfel incat in cazuri de avarie grava a acestuia sau dezastru sa nu se piarda nici un material stocat si sa nu se perturbe fluxul normal de lucru existent.

Pentru utilizatorii de storage EFS de la EditShare care au deja Flow ca sistem de gestionare a resurselor (PAM = Production Asset Management), solutia de fata realizeaza exact acest lucru prin utilizarea unei arhive "near-online" cu performate reduse de viteza de access si transfer in care se duplica in mod automat materialele existente in storage-ul online.

Solutie: se adauga ca arhiva un storage pe HDD cu performante de access reduse care determina astfel un cost de achizitie mai mic fata de storage-ul on-line. Adaugarea storage-ului de arhiva se face simplu prin conectarea fizica a porturilor de date la reteaua Flow (la care este conectat si storage-ul principal) si nu modifica sau perturba in nici un fel functionarea sistemului existent.   


Arhiva foloseste ca mediu de stocare discuri HDD fara performate deosebite cu sistem de fisiere EFS instalat pentru marirea fiabilitatii. Poate avea capacitati de stocare intre 240 TB si 1 PB.

Cu toate ca sunt entitati fizice diferite (arhiva putand fi instalata intr-o alta locatie fizica pentru a asigura un grad suplimentar de protectie in cazul unei avarii sau dezastru), cele doua spatii de stocare (storage-ul online si arhiva) sunt integrate de catre baza de date a aplicatiei Flow care organizeaza si gestioneaza fisierele media intr-un mod unitar.
In acest fel, materialele aflate in arhiva pot fi accesate si cautate rapid (in mod identic celor aflate in storage-ul online) si pot fi readuse rapid in spatiul de stocare principal.

Se pot defini task-uri (job-uri) care automatizeaza sincronizarea periodica intre storage-ul online si arhiva near-online (operatie de sincronizare executabila intr-un singur sens). De exemplu se poate planifica o sincronizare o data pe zi, atunci cand storage-ul online nu este accesat de majoritatea utilizatorilor. Cand se face prima sinronizare, aceasta va duplica tot contentul existent in storage-ul online. Urmatoarele sincronizari sunt iterative (se vor copia automat doar fisierele care nu sunt in arhiva, inclusiv fisierele modificate din storage-ul principal). Toate aceste facilitati de automatizare si definire a task-urilor sunt deja existente in FLOW.

Mai mult decat atat, aceste job-uri pot fi customizate astfel incat sa opereaze in background si se poate limita viteza de copiere in arhiva astfel incat sa nu afecteze performantele storage-ului principal. Job-urile pot fi mai departe customizate prin adaugarea de reguli de copiere fara limite impuse.

Avantajele solutiei
Principalul avantaj este integrarea storage-ului principal si al arhivei sub aceeasi baza de date gestionata de aceeasi aplicatie Flow care este deja existenta in sistem (pentru cautare, editare Proxy, editare de metadata, operatii de automatizare). Datorita acestei integrari este posibila desfasuratea neperturbata a fluxurilor normale de lucru (workflow) in situatii de avarii grave ale storage-ului online. Este de la sine inteles ca nu vor exista pierderi de content sau de alte fisiere, sistemul de fisiere EFS determinand un grad sporit de protectie si fiabilitate.

Alt avantaj este duplicarea materialelor pe un storage de pret redus. Duplicarea este transparenta si fara interventie din partea utilizatorilor sistemului.

Un alt avantaj este inserarea solutiei de arhivare fara reconfigurarea storage-ului principal, fara eforturi deosebite, oricand este necesar.

Posibilitatea amplasarii fizice a arhivei intr-o alta locatie fizica mareste siguranta in caz de situatii de dezastru.

In cazul aparitiei unei situatii grave de avarie a storage-ului principal, materialele pot fi accesate si folosite direct din arhiva (cu limitarile de banda inerente asociate unui storage de pret redus), astfel ca utilizatorii / editorii vor putea lucra in continuare fara a modifica fluxul de lucru normal cu care erau obisnuiti.