Gama de echipamente de procesare video oferite de noi si prezentate in tabelul de mai jos acopera toate cerintele - de la aplicatii mici pana la aplicatii complexe.

Tabelul de mai jos va ajuta sa alegeti echipamentul care se potriveste cel mai bine aplicatiei sau fluxului de lucru necesar:

Tip echipament
Selenio X100

Selenio MCP1 + 3 x SEL-2XD1

Selenio MCP1 + 14 x SEL-2XD1

Selenio SNP

Descriere Frame Sync/convertor - echipament compact Sasiu populat cu maxim 3 module Frame Sync/convertor SEL-2XD1 Sasiu populat cu maxim 14 module Frame Sync/convertor SEL-2XD1 Frame Sync/convertor universal - echipament compact
Unitati de rack ocupate 1 RU 1 RU 3 RU 1 RU
Numar total de canale (SDI-la-SDI) 2 6 28 16
Incarcare configuratie pe baza de preset Da Da Da Da
Conectivitate semnale video HD-BNC HD-BNC HD-BNC HD-BNC
Intrari/iesiri audio discrete Da Da Da MADI (optional)
Sursa de alimentare duala Da Da Da Da
Intrari/iesiri de fibra optica Da Da Da Da
MADI audio Nu Nu Nu Da
Procesare audio avansata, inclusiv UpMix (2.0 →5.1), DownMix (5.1 →2.0), MultiMerge (5.1 sau 2.0 →5.1 si  2.0), Loudness Control Da Da Da Da
Procesare audio Dolby Da Da Da Nu
Utilizare semnale de intrare SMPTE ST 2110 (semnal video IP necompresat) si SMPTE ST 2022- 6 (SDI-over-IP) Nu Nu Nu Da
Total semnale SMPTE ST 2110 prelucrate Nu Nu Nu 16
Control extern avansat cu ajustare de parametri Da Da Da Da
Iesiri de monitorizare HD-SDI si HDMI Da Nu Nu Optional
Iesiri simultane  HDR si SDR Nu Nu Nu Da
SDR/HDR/PQ/HDR10/HLG/S-Log3 Nu Nu Nu Da
Retea de control/management redundanta Da Da Da Da


Echipamentele mai sus mentionate indeplinesc majoritatea cerintelor care ar putea exista in ecosistemul in care vor fi instalate:


1. Cerinte de densitate: de la echipamente cu 2 canale de procesare pana la echipamente cu 28 de canale de procesare in acelasi sasiu.

2. Tipul de ecosistem: echipamente care functioneaza exclusiv in SDI (Selenio X100, Selenio MCP1, Selenio MCP3) sau echipamente care functioneaza in ecosisteme SDI, IP sau hibride (Selenio SNP).

3. Capabilitati avansate de procesare si conversie: de la procesarile clasice efectuate in SDI (Selenio X100, Selenio MCP1, Selenio MCP3) la echipamentele care pot face aproape orice fel de procesari care se utilizeaza la ora actuala, atat in SDI cat si in IP (Selenio SNP).
Selenio SNP este o platforma flexibila bazata pe FPGA care poate face urmatoarele tipuri de procesari: gateway bidirectional SDI-IP pentru semnale UHD si HDFrame Sync si remapare UHD (SQD/2SI), procesare video si audio avansata, multiviewer de productie cu latenta redusa (1 frame), ACO HD sau UHD, canale de Master Control HD si UHD, encodere/decodere JPEG XS, conversii bidirectionale UHD-HD, conversii HDR. Mai multe informatii despre Selenio SNP aici

4. Procesoare audio avansata. Toate echipamentele mentionate in tabel efectueaza procesare audio avansata, inclusiv conversii UpMix (audio 2.0 →audio 5.1), DownMix (audio 5.1 → audio 2.0), MultiMerge (audio 5.1 sau 2.0 → audio 5.1 si  2.0), Loudness Control.
Selenio X100, Selenio MCP1, Selenio MCP3 efectueaza si procesare Dolby.

5. Elemente avasate de automatizare
Gama de elemente de automatizare pentru echipamentele Selenio X100, Selenio MCP1, Selenio MCP3
Este foarte puternica si se bazeaza pe elemente de automatizare pe baza de script. Posibilitatile de automatizare sunt aproape nelimitate.
Script-urile au o sintaxa simpla si usor de inteles si se alcatuiesc direct in echipamentul respectiv (nu este nevoie de programe software aditionale).
Componentele de baza ale unui script sunt conditia/conditiile (cu operarori logici SI/SAU), ID-ul parametrului si valoarea sa numerica.
Se pot crea 3 tipuri de script-uri:
- Parameter Control Script - care realizeaza controlarea si modificarea automata a unor parametri de semnal in functie de starea altor parametri prin folosirea in script a uneia sau mai multor conditii logice
- Custom GPI Input Script - care realizeaza controlarea si modificarea unor parametri de semnal in functie de starea intrarior interfetei GPI
- Custom GPO Output Script - care genereaza comenzi pe interfata GPO daca un parametru de semnal atinge o anumita valoare
Cateva exemple de automatizari pe baza de script:
- controlarea prin comenzi GPI a surselor de intrare si a valorii oricaror parametri ai semnalului (atat video cat si audio)
- generearea de comenzi GPO daca modulul a comutat pe o anumita sursa de intrare sau daca un parametru de semnal a atins o anumita valoare
- schimbarea ordinii canalelor audio embedded in urma unei comenzi de GPI sau in urma lipsei canalelor audio pe anumite pozitii din grup
- intarzierea comutarii semnalelor audio sau video in raport cu momentul aplicarii comenzii GPI

Gama de elemente de automatizare pentru Selenio SNP
Intrucat SNP este un echipament care efectueaza un numar impresionant de tipuri de operatii de procesare, elementele de automatizare sunt realizate prin utilizarea unei aplicatii software externe de orchestrare si management care poarta denumirea de Magellan SDNO.
Adevarata forta a lui Magellan SDNO este dovedita in ecosistemele native IP SMPTE ST 2110, acolo unde Magellan SDNO transforma unitatile Selenio SNP intr-un router video agnostic (care poate routa orice la orice si la orice rezolutie): 12G/3G/HD-SDI/SMPTE ST 2110/SMPTE ST 2022-6.
Un exemplu al unui astfel de ecosistem este prezentat in diagrama de mai jos:


 

Pentru oferta sau intrebari va rugam sa ne scrieti pe Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.