Partea a doua a listei cu exemple de aplicatii utilizand Selenio SNP.

Daca nu sunteti familiarizati cu Selenio SNP gasiti mai multe informatii aici

Aplicatia 4 - conversii UHD-HD,  HD-UHD insotite de conversii HDR multistandard
Acest exemplu de aplicatie este destinat ecosistemelor SDI si utilizeaza o unitate Selenio SNP la care sunt activare licente numai pentru procesoarele care efectueaza operatii de conversie dupa cum urmeaza:

- procesoarele A si B au fiecare in parte licenta de Dual Conversion si HDR. Procesorul A realizeaza doua up-conversii la UHD cu HDR, procesorul B realizeaza doua down-conversii la HD cu SDR
- procesoarele C si D nu au licente suplimentare si pot functiona se pot utiliza in viitor pentru alpte operatii de procesare video si audio
In figura de mai jos este prezentat un exemplu de conversii simultane efectuate de Selenio SNP (intrari si iesiri SDI):

- programul de intrare HD PGM1 este up-convertit la UHD 2160p50 cu HDR in standardul HLG si livrat la iesire via 4 BNC-uri in standardul SqD
- programul de intrare HD PGM2  este up-convertit la UHD 2160p50 cu HDR in standardul HDR10 si livrat la iesire via 4 BNC-uri in standardul SqD
- programul de intrare UHD PGM3 (cu standard HDR10) este down-convertit la HD cu SDR
- programul de intrare UHD PGM4 (de la o camera video cu HDR/S-Log3) este down-convertit la HD cu SDR
- 7 programe 3G-SDI si un program 1.5G-SDI sufera prelucrari de video proc amp si audio proc/shuffle utilizand procesorul C
- 8 programe 1.5G-SDI sufera prelucrari de video proc amp si audio proc/shuffle utilizand procesorul D

SNP suporta urmatoarele standarde SDR si HDR: SDR-709, SDR-601, SDR-2020, HLG-2100, PQ-2100, SLOG3-2020
In cazul conversiilor de la SDR la HDR, SNP permite expandarea gamei dinamice SDR prin reglarea manuala a parametrilor HDR Matching White Gain (-20 ... +20dB in trepte de 0.1 dB), Optical White Knee (50 ...3200 niti), Optical Black Knee (0 ... 50 niti).
In urma testarilor independente au fost apreciate ca cele mai naturale conversii HDR din industrie la ora actuala.

Aplicatia 5 - conversie multipla de standard HDR pentru aplicatii multi-camera (10 conversii simultane HDR)
Acest exemplu de aplicatie este destinat ecosistemelor SDI si utilizeaza o unitate Selenio SNP la care sunt activare licente de HDR pentru toate cele 4 procesoare (A, B, C,D) ale SNP.
In cazul de fata se efectueaza numai conversii HDR pentru semnale de intrare UHD cu iesire UHD si semnale de intrare HD cu iesire HD.
In figura de mai jos sunt prezentate conversiile simultane efectuate de Selenio SNP (intrari si iesiri SDI):

- semnalele de intrare UHD cu HDR/S-Log3 provenite de la camerele Cam1 si Cam2 sunt convertite la UHD cu HDR10
- semnalele de intrare HD cu HDR/S-Log3 provenite de la camerele Cam3 ... Cam8 sunt convertite la HD cu HDR10
- semnalele de intrare HD cu SDR provenite de la camerele Cam9 si Cam10 sunt convertite la HD cu HDR-HLG

Aplicatia 6 - distributie SDI-la-SDI cu conversie multipla de standard HDR catre diferite platforme de distributie
Acest exemplu de aplicatie este destinat ecosistemelor SDI si utilizeaza o unitate Selenio SNP la care sunt activare licente de HDR pentru toate cele 4 procesoare (A, B, C,D) ale SNP. Diferenta fata de exemplul anterior (aplicatia 5) este ca semnalele de intrare HD cu SDR sunt convertite si livrate la iesire in mai multe standarde HDR simultan, iar semnalul UHD de intrare cu S-Log3 este convertit si la UHD cu SDR:- un program de intrare UHD  cu HDR/SLog3 este livrat la iesire in 3 standarde HDR diferite (SDR, HDR10 si HLG)
- doua programe HD (PGM3 si PGM6) sunt livrate la iesire in 3 standarde HDR diferite
- un program HD (PGM8) este livrat la iesire in 2 standarde HDR diferite

Selenio SNP este unul din cele mai conforme echipamente existente la ora actuala avand certificare in suita de standarde SMPTE ST 2110, SMPTE ST 2022, AMWA, NMOS IS-04 si IS-05, UHD, HDR, JPEG XS (ISO/IEC 21122-1, ISO/IEC 21122-2, ISO/IEC 21122-3),  VSF TR-08, fiind o componenta de baza a oricarei infrastructuri moderne de televiziune sau entitate media cu implementare nativa in IP SMPTE ST 2110, SDI sau hibrida.

Cu Selenio SNP si Magellan SDNO se poate construi o infrastructura completa de televiziune, oricat de complexa ar fi aceasta:
- infrastructura este agnostica la tiputile de semnale de intrare si iesire: 12G/3G/HD/Quad link SDI, SMPTE ST 2022-6, SMPTE ST 2110
- orice fel de procesari video si conversii de format, gateway HD si UHD, conversii HDR
- orice fel de procesari audio: shuffle, DTS UpMix, DownMix, Multi-Merge, Loudness
- master Control si Branding HD si UHD, ACO
- multiviewer distribuit care poate afisa nealerat orice semnal de intrare utilizand colorimetria originala si respectand standardul HDR sau SDR al sursei originale. Aceasta caracteristica extrem de importanta este o consecinta
indirecta a faptului ca renderizarea iesirilor este nativa UHD cu capabilitate HDR
- compresie moderata JPEG-XS cu latenta extrem de redusa (in conformitate cu standardul de transport pentru semnale compresate SMPTE ST-2110-22), inclusiv pentru content cu HDR. Colorimetria si caracteristica de transfer a sursei video necompresate este transmisa de encoderul JPEG-XS prin intermediul Color Specification Box).
- impreuna cu Magellan SDNO si o suita de SNP-uri se alcatuieste un router modern agnostic la tipul de semnal, router care asigura redundanta prin existenta retelei primare si secundare native in IP SMPTE ST 2110 si comutare "seamless" de pe sursa primara pe cea secundara (conform standardului SMPTE ST 2022-7 Seamless Protection Switching)
Un avantaj major al SNP fata de alte echipamente este ca indiferent de functiile pe care le efectueaza, SNP utilizeaza intotdeauna acelasi hardware.

 

Pentru oferta sau intrebari va rugam sa ne scrieti pe Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.