Modulul Selenio SEL-TCIP1-S foloseste compresia TICO pentru transmiterea unui semnal UHD atat prin infrastructura IP (10 Gig-E) cat si prin 3G-SDI.

TICO este o metoda de compresie cu latenta scazuta care foloseste compresia Light-Weight dezvoltata de compania IntoPIX. Rata de compresie folosita la metoda TICO este de 4:1, compresia fiind fara pierderi vizuale.

Modulul SEL-TCIP1-S este un modul dedicat platformelor Selenio MCP1 si MCP3 care poate sa fie configurat ca transmitator sau ca receptor de semnal video UHD.


Mod de lucru transmitator (encoder TICO):
-pentru semnale video in banda de baza, semnalul de intrare UHD Quad-Link (4 x 3G-SDI) este compresat, la iesire rezultand un semnal 3G-SDI transmis pe un singur cablu coaxial
-acelasi semnalul de intrare UHD Quad-Link (4 x 3G-SDI) este compresat TICO si incapsulat intr-un stream SMPTE 2022-6 care poate fi transmis in retele IP.
Datele audio (maxim 16 canale audio) sunt preluate, la alegerea utilizatorului, din unul din cele 4 semnale 3G-SDI de la intrarea modulului SEL-TCIP1-S.

Caracteristici:
-compresia Light-Weight (TICO) pentru semnale video UHD
-suporta standardul SMPTE 2022-5 de corectie erorilor (Forward Error Correction) pentru stream-uri media cu rata de bit ridicata
-genereaza stream-uri de tip thumbnail pentru monitorizarea semnalelor de intrare
-conformitate cu standardul SMPTE ST 425-5 pentru realizarea formatului UHD prin metoda 2SI, Level A sau B
-conformitate cu standardul SMPTE ST 435-1 pentru realizarea formatului UHD prin metoda SQD, Level A sau B
-auto mapare a semnalelor Quad-Link (Any-Link to Any-BNC) bazat pe identificatorul de Payload (numai pentru semnalele de format 2SI)
-auto detectie si monitorizare semnale SDI de intrare
-transmisia transparenta a informatiilor VANC/HANC provenite din cele 4 semnale SDI de intare (selectabile manual)
-posibilitate de bypass a semnalului de pe intrarea SDI Link #1 catre iesire

Diagrama de functionare in mod de lucru transmitator (encoder TICO)


Mod de lucru receptor (decoder TICO):
-pentru semnale in banda de baza, semnalul de intrare UHD 3G-SDI compresat TICO si primit pe un singur cablu coaxial este decodat rezultand la iesire semnalul original UHD Quad-Link (4 x 3G-SDI)
-pentru un semnal video transmis via retele IP, modulul decapsuleaza stream-ul SMPTE 2022-6 de la intrare si foloseste metoda de decompresie TICO pentru reconstruirea semnalui UHD (4x 3G-SDI).

Caracteristici:
-conformitate cu standardul SMPTE 2022-6 pentru stream-uri media cu rata de bit ridicata in retea IP - 10GigE
-suporta standardul SMPTE 2022-5 de corectie erorilor (Forward Error Correction) pentru stream-uri media cu rata de bit ridicata
-suporta standardul SMPTE 2022-7 pentru comutarea fara intreruperi (Seamless Switching)
-genereaza stream-uri de tip thumbnail pentru monitorizarea semnalelor de iesire
-functie de frame sync inainte de procesul de decodare TICO
-posibilitate eliminare/repetare informatie VANC in functie de evenimentele de sincronizare video
-posibilitate eliminare/repetare frame-uri pentru semnale Dolby-E in scopul mentinerii sincronizarii intre audio si video
-conversie de rata de bit de esantionare pentru semnale PCM in scopul mentinerii sincronizarii audio

Diagrama de functionare in mod de lucru receptor (decoder TICO)

Cele doua porturi de SFP+ ale modulului SEL-TCIP1-S sunt folosite pentru conectarea la reteaua IP - 10GbE - retea primara si retea secundara (back-up).
In cazul comutarii, trecerea de pe configuratia principala pe cea de back-up se realizeaza fata intreruperi conform standardului SMPTE 2022-7.

Conectivitate

Modulul SEL-TCIP1-S este una din componentele portofoliului Imagine Communications gandite pentru a construi noile infrastructuri de broadcast bazate pe IP care sa ofere aceeasi robustete, fiabilitate si performante ca echipamentele traditionale bazate pe semnale SDI.