Selenio SNP este un echipament cu procesare nativa in IP ce prelucreaza semnale video si audio necompresate in conformitate cu standardul SMPTE ST 2110. Poate procesa simultan 8 semnale UHD-1 sau 32 semnale HD. SNP poate fi utilizat pentru conversia semnalelor video SDI de rezolutie HD si UHD la semnale IP ST 2110.

Standardul SMPTE ST 2110 pentru semnale video necompresate a devenit un standard de facto pentru infrastructurile de televiziune prezente si viitoare care permite nativ utilizarea de semnale video pana la rezolutii de 32K.
Din acest motiv este din ce in ce mai necesara migrarea semnalelor video din banda de baza (SDI) in ecosisteme SMPTE ST 2110.

Aplicatia 1 – conversia semnalelor HD (3G-SDI) si/sau a semnalelor UHD (12G/Quad-Link SDI) la IP SMPTE ST 2110 fara procesare A/V sau conversie de format video

In cazul semnalelor de intrare HD (in format 3G-SDI) se pot converti simultan maxim 32 semnale HD la IP SMPTE ST 2110:

In cazul semnalelor de intrare UHD (in format 12G-SDI sau Quad-Link SDI) se pot converti simultan maxim 8 semnale UHD la IP SMPTE ST 2110:

 Selenio SNP poate converti si un mix de semnale de intrare SDI (HD si UHD) in mai multe combinatii dupa cum urmeaza:

    Numar semnale HD  +   Numar semnale UHD
Varianta 1   0 plus 8
Varianta 2   4 plus 7
Varianta 3   8 plus 6
Varianta 4   12 plus 5
Varianta 5   16 plus 4
Varianta 6   20 plus 3
Varianta 7   24 plus 2
Varianta 8   28 plus 1
Varianta 9   32 plus 0

 

Aplicatia 2 – conversia semnalelor HD si/sau UHD IP SMPTE ST 2110 la semnale 3G-SDI sau 12G/Quad-Link SDI fara procesare A/V sau conversie de format video
Arhitectura aplicatiei este similara cu cea descrisa la Aplicatia 1, difera doar sensul de conversie.

In cazul semnalelor de intrare HD (IP SMPTE ST 2110) se pot converti simultan maxim 32 semnale HD la 3G-SDI:

In cazul semnalelor de intrare UHD (IP SMPTE ST 2110) se pot converti simultan maxim 8 semnale UHD la 12G-SDI sau Quad-Link SDI:Aplicatia 3 – conversia mixta IP SMPTE ST 2110 →SDI si SDI →IP ST 2110 pentru semnale HD si/sau UHD fara procesare A/V sau conversie de format video

Oricare din arhitecturile prezentate in Aplicatia 1 si Aplicatia 2 pot functiona si bidirectional, avand atat la intrare cat si la iesire un mix de semnale HD/UHD care pot fi atat SDI cat si IP SMPTE ST 2110.

Toate arhitecturile prezentate mai sus dispun de 2 retele IP locale pentru asigurarea redundantei (switch de date primar si secundar cu interfete 100 GbE).

Traficul necesar vehicularii tuturor semnalelor este suportat de oricare din cele 2 retele, astfel ca o intrerupere in oricare retea (primara sau secundara) nu afecteaza in nici un fel transmisia semnalelor, comutarea automata a stream-urilor ST 2110 fiind "seamless" (fara nici un fel de artefacte sau delay) conform standardului SMPTE ST 2022-7.

 

Selenio SNP este unul din cele mai conforme echipamente existente la ora actuala avand certificare in suita de standarde SMPTE ST 2110, SMPTE ST 2022, AMWA, NMOS IS-04 si IS-05, UHD, HDR, JPEG XS (ISO/IEC 21122-1, ISO/IEC 21122-2, ISO/IEC 21122-3),  VSF TR-08, fiind o componenta de baza a oricarei infrastructuri moderne de televiziune sau entitate media cu implementare nativa in IP SMPTE ST 2110, SDI sau hibrida.

Cu Selenio SNP si Magellan SDNO se poate construi o infrastructura completa de televiziune, oricat de complexa ar fi aceasta:
- infrastructura este agnostica la tiputile de semnale de intrare si iesire: 12G/3G/HD/Quad link SDI, SMPTE ST 2022-6, SMPTE ST 2110
- orice fel de procesari video si conversii de format, gateway HD si UHD, conversii HDR
- orice fel de procesari audio: shuffle, DTS UpMix, DownMix, Multi-Merge, Loudness
- master Control si Branding HD si UHD, ACO
- multiviewer distribuit care poate afisa nealerat orice semnal de intrare utilizand colorimetria originala si respectand standardul HDR sau SDR al sursei originale. Aceasta caracteristica extrem de importanta este o consecinta
indirecta a faptului ca renderizarea iesirilor este nativa UHD cu capabilitate HDR
- compresie moderata JPEG-XS cu latenta extrem de redusa (in conformitate cu standardul de transport pentru semnale compresate SMPTE ST-2110-22), inclusiv pentru content cu HDR. Colorimetria si caracteristica de transfer a sursei video necompresate este transmisa de encoderul JPEG-XS prin intermediul Color Specification Box).
- impreuna cu Magellan SDNO si o suita de SNP-uri se alcatuieste un router modern agnostic la tipul de semnal, router care asigura redundanta prin existenta retelei primare si secundare native in IP SMPTE ST 2110 si comutare "seamless" de pe sursa primara pe cea secundara (conform standardului SMPTE ST 2022-7 Seamless Protection Switching)
Un avantaj major al SNP fata de alte echipamente este ca indiferent de functiile pe care le efectueaza, SNP utilizeaza intotdeauna acelasi hardware.

 

Pentru oferta sau intrebari va rugam sa ne scrieti pe Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.